Tilbage til Gydanskijs forside
Kennel Gydanskij                 Forsiden             Udstilling             Nyheder             Izars side             Victors side


Vi mindes Gydanskij's Izar
.

23.07.1998


16.11.2010


Izars liv i billeder


Af Gyda Bruun                    
 
I maj 2010  fik vi det første varsel om, at alt ikke var helt som det skulle være med Izars helbred. Han fik konstateret en leverlidelse, men vi fik stillet i udsigt, at han nok kun kunne klare sommeren over. Izar klarede sig på diætfoder, men han blev mere og mere afmagret og svag, så vi måtte til sidst tage beslutningen om at lade ham få fred.

Vi beholdt Izar fra Gydanskij's seneste kuld hvalpe, hvor der blev født 6 hanner. Og sammen med sin mor Gullis og mormor Unique flyttede han med os fra landstedet Ålykke ind til vores hus i Lunderskov. Efter deres død var han alenehund et stykke tid, indtil Victor gjorde sit indtog i september 2009.

Izar har altid været fantastisk arbejdsivrig for vogn og slæde, først sammen med Eirik, derefter med sin mor Gullis. Senere blev det til mange løb med hans kuldbror Iamal, ejet af Kurt Carlsen. I hans sidste sæson løb han sammen med Fenja, ejet af Anne-Margrethe Hovgaard.

I februar 2006 blev han danmarksmester i tohundeklassen sammen med sin bror i en kanontid. Det foregik på slæde med Kurt Carlsen som musher. Og det er blevet til mange andre fine placeringer gennem årene. 10 danmarksmesterskaber nåede han at deltage i.

Arbejdsglæden beholdt han lige til det sidste. Så sent som 14 dage før sin død fik han en lille tur foran vognen sammen med Arne og Victor.

I 2002 bestod Izar brugshundeprøven sammen med sin mor Gullis, og samme år LP1 i lydighed med mig som fører.

På udstillingsfronten har han også hentet nogle fine resultater hjem, bl.a. blev han Årets Veteran i 2008 og racens 4. bedste han.

Vi har den glæde, at han har givet sine løbsgener videre gennem de 5 kuld hvalpe, han blev far til - 23 i alt. En af hans sønner var med i det første danske samojedspand, der gennemførte polardistancen på 160 km i Sverige i marts 2010. Flere andre af hans børn stiller op i løb og kører skovvejene tynde. Marts 2010:
Izar nåede i det, der skulle blive hans sidste sæson, at sætte sit barnebarn Victor ind i trækhundens glæder. Her er Victor på en af sine allerførste ture med en veloplagt Izar.

Selv er vi nu de lykkelige ejere af hans barnebarn, "Bilaikas Great Arctic Victory" kaldet Victor, som til fulde lever op til morfar Izars arbejdsiver. Nogle af hans børnebørn i Tyskland bliver også flittigt brugt som trækhunde. I september 2010 blev han også oldefar.

Izar efterlader et stort savn.

Han har givet mig og Arne
så mange dejlige oplevelser. 


Opdateret 06. december 2010